All-Star bir LinkedIn profiline sahip olmak günümüz profesyonelleri için oldukça önemlidir. All-Star bir profilin ne anlama geldiğini hala bilmiyorsanız hemen şimdi LinkedIn profilinize bakın. Profilizin özet bölümü olan ‘About’ sekmesinin hemen altında bir ‘Dashboard’ alanı göreceksiniz. Eğer profiliniz All-Star ise kenarda bu ibareyi görebilirsiniz, değilse bu kısımda profilinizin gücüne dair bir derecelendirme alanı yer alacaktır. Haydi o zaman All-Star derecesine ulaşmak için tamamlamanız gereken 7 temel adımdan bahsedelim.
Profesyonel Profil Fotoğrafını Ekleyin.
Profilinizde fotoğraf yoksa bu kararı yeniden gözden geçirin çünkü LinkedIn profilinize bir fotoğraf eklemek, görüntülenme oranınızı 14 kat attırmaktadır. Doğrudan göz teması kurduğunuz, dostane bir gülümseme içeren bir headshot uygun olacaktır. Selfie’lerden ve grup fotoğraflarından muhakkak kaçının.
İşe Alım Uzmanlarının ve İşverenlerin İlgisini Çeken bir Headline Kullanın.
Profiliniz arama motorlarında veya LinkedIn üzerinden görüntülendiğinde, ilk dikkat çeken detaylar adınız ve LinkedIn başlığınızdır. Başlığınızda doğru anahtar kelimeleri kullanmak bulunabirliğinize doğrudan etki ettiği için çok kritiktir. LinkedIn başlığınızı özelleştirmezseniz, platform varsayılan olarak mevcut iş unvanınızı kullanacaktır.
Profil Özetinizi Tamamlayın.
Özet bölümü LinkedIn profilinizin en önemli parçalarından biridir çünkü kendinizi doğrudan profesyonel olarak tanıtabileceğiniz ve pazarlayabileceğiniz yer burasıdır. Bu alan ayrıca, arama sonuçlarında üst sıralarda yer almanıza yardımcı olacak önemli anahtar kelimeleri kullanmak için idealdir.
Eğitim Bilgisi Ekleyin.
Deneyimli birçok profesyonel için eğitim bilgileri LinkedIn profilinde birinci öncelik olmayabilir ancak, All-Star derecesine ulaşmak için bu bölüm mutlaka tamamlanması gereken bir alandır.
Yeteneklerinizi Listeleyin.
LinkedIn profilinize yetenek eklediğinizde, profil görüntülenme oranınız yetenek ekli olmayan profillere kıyasla 13 kat daha fazla olacaktır. İşe alım uzmanları genellikle belirli becerilere dayalı olarak aday aradıkları için bu bölümün doğru ve eksiksiz şekilde doldurulması olmazsa olmazdır.
Endüstri ve Lokasyon Ekleyin.
Bu iki alan profilinize bakanlara nerede bulunduğunuzu ve hangi endüstride çalıştığınızı anlatır. All-star bir profiil için bu alanlar muhakkak doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır.
Bağlantı Sayınızı Arttırın.
All-Star bir profil için en az 50 bağlantınız olması gerekir. Tanıdığınız profesyonellerle bağlantı kurarak başlayın. Bağlantı sayınızı arttırmak için LinkedIn’in eski veya mevcut çalışanları bulmak için sunduğu özellikleri kullanın veya ‘Alumni’ fonksiyonuyla okulunuzun diğer mezunlarına ulaşın.
Profesyonel bir LinkedIn Profili oluşturma ve diğer LinkedIn’e özel çözümlerimiz için tıklayınız.