İşverenler ve İK uzmanları her zaman kurumlarına değer katacak en iyi profesyonelleri işe almayı hedefler. Tabii ki bunun için de ilgili role uygun deneyimlerin yanı sıra, tüm potansiyel çalışanlarında aradıkları bazı beceri ve nitelikler vardır. Peki bu yeteneklerin arasında neler yer alıyor? Haydi hep birlikte inceleyelim.
Güçlü İletişim
Kulağa biraz klişe mi geliyor? Günümüzde hala güçlü iletişim becerilerine sahip kişiler, iş veya endüstri ne olursa olsun yüksek talep görmektedir. Çalışanların, genellikle yöneticiler, ekip arkadaşları ve müşterilerle yüz yüze, çevrimiçi, yazılı veya telefonla başarılı bir şekilde iletişim kurabilmesi beklendiğinden, sizin de iş arama sürecinde iletişim becerilerinize vurgu yapmanız oldukça önemli olacaktır.
Pozitif Tutum
İşverenler, stresli ve zorlu koşullarda bile pozitif çalışanlar ister. Pozitif insanlar hem kendilerini hem de başkalarını yükseltir ve aslında pozitif tutum mental dayanıklılık seviyenizin de bir göstergesidir. Esnek, özverili ve zorluklar karşısında gerekli işin/görevlerin tamamlanması için ekstra çaba ve katkıda bulunmaya istekli, “yapabilirim” tutumuna sahip başvuru sahipleri, her daim özellikle işe alınmak istenir.
Sosyal Medya Becerileri
Mesajınızı sosyal medyada nasıl etkili şekilde yayınlayacağınızı öğrenmek sizi ilgi çekici bir aday yapmak için yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra sosyal medya ile alakalı tasarım, analitik ve pazarlama gibi becerilere yatırım yapanlar günümüzde en çok talep gören kişiler arasındadır. Bu platformlara hakim olmak ve buralarda güçlü bir varlık göstermek sizi ön plana çıkan bir aday haline getirecektir.
Bilgisayar Becerileri
İster Word, Excel veya daha gelişmiş yazılımlar kullanıyor olun, çoğu iş artık biraz bilgisayar okuryazarlığı gerektiriyor öyle değil mi? Şirketlerin iş süreçlerinde kullandığı ve sizin hakim olmadığınız bazı yazılımlar olabilir. İlanda vurgulanan bu tarz programlarda deneyimli değilseniz bile, mutlaka yeni programları/sistemleri hızlı bir şekilde öğrenebileceğinizi belirtin.
Problem Çözme
Bu beceri size analitik veya bir kişilerarası beceri gibi görünebilir, ancak problem çözme genellikle ayrı bir beceri olarak kabul edilir. Hızlı yanıt ve çözüm gerektiren sorunlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Stresli ve zor zamanlarda sorunların üzerinde düşünebilmek ve onları hızlıca çözebilmek, birçok işverenin aradığı önemli bir niteliktir.
Bu yeteneklere sahipseniz bunu özgeçmiş, ön yazı ve mülakat süreçlerinde vurgulamayı ihmal etmeyin.
İş arama sürecinde sizi destekleyecek profesyonel hizmetlerimizi incelemek için buraya tıklayın.