Günümüzde işe alım uzmanlarının büyük bölümü aday arayışı noktasında sosyal medya platformlardan yararlanıyor ve LinkedIn şüphesiz ki, bu platformlar arasında başı çekiyor. Eğer sizin profiliniz işe alım uzmanlarına kim olduğunuzu, neler yaptığınızı, güçlü yanlarınızı ve başarılarınızı aktarmıyorsa birçok yeni iş fırsatı kaçırıyor olabilirsiniz. İşte işe alım uzmanları tarafından farkedilme olasılığınızı artıracak bazı ipuçları.
Yetkinliklerinizi iyi yansıtın.
İşe alım uzmanlarının temel görevi nitelikleri açık pozisyonlarıyla eşleşen adaylar bulmaktadır, bunu da LinkedIn üzerinde çeşitli filtre ve anahtar kelimeler kullanarak yaparlar. Size bu konuda düşen temel görev ise, uzmanlık alanlarınızı, becerilerinizi ve başarılarınızı anlayabilmelerini kolaylaştırmak ve profilinizi bulabilmelerini sağlamaktır. Bunun için ilgilendiğiniz ve başvuracağız rollerde listelenen anahtar kelimeleri ve örnek profilleri inceleyebilir, profilinizin özellikle başlık, hakkında ve deneyim bölümlerini doğru anahtar kelimeleri kullanarak oluşturabilirsiniz.
Neler başardığınızı gösterin.
Başarılarını yansıtmak isteyen çoğu kişi profiline takım oyuncusu, güçlü iletişim, işbirliği vb. ifadeler ekleyerek bunu başardığını düşünüyor. İşe alım uzmanları ise bugüne kadar elde ettiğiniz somut başarıları ve ilgili role neler katabileceğinizi anlamak istiyor. Deneyimlerinizle ilişkili birkaç başarı belirlemeli ve bunlara profilinizin uygun bölümlerinde yer vermelisiniz. Örneğin, son üç çeyrekte satış hedeflerini %100 oranında aşan bir ekibe liderlik ettiğinizi belirtmek sadece güçlü bir lider olduğunuzu yazmaktan çok daha etkili olacaktır.
Hakkınızda olumsuz imaj yaratabilecek tüm detayları gözden geçirin.
İşe alım uzmanlarının temel görevi açık pozisyonları için gerekli becerilere ve deneyime sahip yüzlerce ve hatta bazen binlerce adayı taramaktır. Bu yaparken de olumsuz özellikleriyle göze batan bazı adayları hızlıca eleme eğilimindedirler. Peki profilinizdeki hangi detaylar hakkınızda olumsuz bir izlenim yaratabilir? Bunlar genelikle profesyonel olmayan fotoğraflar, çok sık iş değişikliği, içeriklerde uygunsuz dil/kelime kullanımı ve LinkedIn içeriklerine yaptığınız uygunsuz yorumlar olabilir.
LinkedIn’de aktif iş arıyorsanız ‘İş Arayanların LinkedIn’de Bilmesi Gereken 5 Özellik’ adlı blog yazımıza ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz.